Vill byta din dyra hundförsäkring?

Många försäkringsbolag brukar ge olika rabatter när man tecknar sin djurförsäkring men med åren så brukar dom höja försäkringspremien och anser du att din försäkring är för dyr kan det vara på tiden att du jämför priser och villkor med andra bolag.

Enkelt att byta hundförsäkring

Det är inte speciellt svårt att byta hundförsäkring ,men du bör se över din hunds sjukdomshistorik så att du vet om det är smart att byta utan att råka ut för några dyra överraskningar. I dom flesta fall är det inga problem men många bolag ger inte ersättning om det är någon skada som hunden har råkat ut för innan du bytte försäkring. Om du har jämfört och hitta ett prisvärt val kan det vara klokt att kontakta dom och höra om din hunds tidigare sjukdomshistorik skapar problem för dig när du vill ändra försäkringsbolag för din hund.

Här följer några enkla råd för dig som vill få ner priset på din försäkringspremie.

Teckna ny hundförsäkring

Så kan du sänka kostnaderna för din hundförsäkring

För den som vill försöka få ner sina försäkringskostnader så kan vi tipsa om dessa saker.
Höj din självrisk
Fundera på att höja självrisken. Då får man i regel ner premiekostnaden men får å andra sidan betala mer om det väl skulle hända en skada.
Ta bort onödiga tilläggsförsäkringar
Välj bort vissa tilläggsförsäkringar, alla behöver kanske inte betala extra för en livförsäkring.
Pruta

Jämför priser och prata med bolaget och pruta på den hundförsäkring du har just nu. Ett enkelt samtal eller ett mail kan räcka för att snabbt få ner din försäkringspremie med flera hundra lappar. Det är dyrt för ett försäkringsbolag att förlora en trogen kund.Kanske kan du också samla dina försäkringar hos ett bolag det brukar ge dig en rabatt på 10-20% hos dom flesta bolag. Om du trots dessa förändringar inte får ner din kostnad till en nivå som passar dig bör du byta hundförsäkring.

När kan man byta hundförsäkringen ?

Det är för det mesta på huvudförfallodagen det står på ditt försäkringsbesked, skulle du har tappat bort det så kan du bara skicka ett mail ditt biolag så kan dom hjälpa dig. Vissa bolag som Moderna försäkringar kan i vissa fall även låta dig byta bolag när som helst under året.

Om du bara läser igenom villkoren och ser över din hunds sjukdomshistorik så behöver det inte vara svårt att byta försäkringsbolag och få en bättre och billigare hundförsäkring för din fyrfota kamrat. Börja att jämföra i tid så är du redo när det är dags att välja rätt försäkring som ger dig den trygghet som du behöver för att kunna sova lugnt om olyckan skulle vara framme. På start sida kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du ska välja hundförsäkring